söndag 27 mars 2011

Grovutsättning

Efter det att vi fick besked om bygglovet tog vi direkt kontakt med kommunen för att få grovutsättning av hus, tomt och garage. Detta gjordes under veckan. Efter att ha spenderat en trevlig helg i Malmö och firat mamma Irenes 60-årsdag kunde vi inte hålla oss från att åka ut till tomten för att kolla utsättningen. Alla hörnen på hus, tomt och garaget är nu utsatta.




Spontant kändes 4 meter mellan hus och garage inte så stort IRL. Det är förvisso svårt att bilda sig en uppfattningen av endast några pinnar. När det gäller placeringen av huset på tomten har den stora utmaningen varit att dels få in huset en bit på tomten men samtidigt behålla så stor sida mot sydväst (kvällsol). Detta är en umaning  då tomten smalnar av. Samtidigt ville vi slippa brandskyddsklassning av garage och hus vilket innebar minst 4 meter mellan. Dessutom har garageuppfarten blivit lagom stor om man nu inte har snöskottning som stort intresse. Dock kändes det som om vi skulle kunna flytta in huset någon meter till men vi får väl se efter att vi tittat mer noggrant på nybyggnadskartan. Jag får prata med arkitekten som har gjort ett kanonjobb hittils. 

Den mindre roliga var den härliga leran som just nu finns på tomten efter diverse fyllnadsmassor. Ni kan ju gissa hur bilen ser efter att Wilhelm inspekterat tomten.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar