söndag 8 januari 2012

Golvet klart på nedre plan!

Då var golvet klart på nedre plan. Det återstår endast något enstaka plan som skall in under kyl och frys men annars är golvet klart. Innanför dörren kommer vi troligtvis lägga klinkers. Det blir något att fundera på när vi väl flyttat in. Förutom golvläggning har vi hunnit med en del bonusjobb. Garaget har äntligen fått plåtar, hängrännor och takannor på norrsidan.  Det är är en skön känsla att ignorera snön (eller ett tag tills garageuppfarten skall skottas). Sydsidan på garaget har även fått panel. Nu återstår endast den nedersta panelbrädan som skall snesågas för droppkant. Ställningen har också tagits ner och det kändes väldigt skönt att få fri sikt ut från fönstren även om den säkert kommer komma upp till våren igen. Lite målarbete har också genomförts på nedre plan som förberedelse för den liggande panelen. Det känns som utfallet i helgen får anses som godkänt.

Golvet klart, lite dammigt dock.


Ställningen nedmonterad. Grymt plockepinn.


Länge sedan man såg sidan så här. Skall bli kul att få måla klart det sista till våren.


Halvmånefönstret på framsidan har också fått foder.


De sista plåtarna och takpannorna på garagets norrsida på plats.


Panel under uppförande.


Klart. Återstår dock lite foder och knutbrädor. Det får bli vårarbete.

Väggen i allrummet är numera svart.Vi skall ha liggande träpanel här och utanför badrummet och vi har valt att inte köra med råspont vilket är ganska vanligt utan istället med vanligt råplan utan spont med lite mellanrum. För att inte OSB skivan skall lysa igenom har vi målat svart. Återstår att se om resultatet blir bra. Sovrummet har även fått dörr.

2 kommentarer:

  1. Vilket snyggt golv! Heter? Inköpt från? :)
    Fin blogg och superfint hus btw! /Hanna

    SvaraRadera
  2. Hej Hanna,

    Tack. Golvet har vi lyckats köpa från andra sidan österjsjön då massiva golv här hemma är ännu dyrare. Jag har tyvärr inte kontaktuppgifterna tillgängliga här då vi fått denna kontakt via en tredje person som hjälpt oss. Jag får återkomma.

    /Henrik

    SvaraRadera