torsdag 12 januari 2012

Provtryckning av vattenledningar.

Vissa dagar innebär en viss nervositet när det gäller husbygge. När man gör mycket i byggprojektet på egen hand får man själv ta konsekvensen om något blir fel. Under veckan begärde vi inkoppling av vattenmätare. Konsolen har vi redan monterat men innan Roslagsvatten ville ansluta vattenmätaren måste det genomföras en provtryckning av inkommande vattenledning. Det är inte skoj att inse att det inte är tätt på inkommande vattenledning och börja gräva för ny ledning. Dessutom var det så olyckligt att vi i ett sent skede av grundarbetet blev tvungna att skarva denna ledning. Inte skoj men jag valde att göra det på egen hand för att inte bli frustrerad på någon annan om det nu skulle bli strul. Förvisso gjorde vi täthetskontroll av kopplingen då men det kändes ändå lite nervöst att få domen. På förmiddagen var det provtryckt och klart. Vattenmätare är nu monterat och det är tätt på allt inkommande vatten, skönt. Svärfar Bosse har också under dagen jobbat vidare med vår trappa och även om det kommer krävas några dagars jobb till kommer det bli fint. Att ha föräldrar som då och då kan hjälpa till med bygghjälp och barnpassning är ovärderligt i ett sådant här projekt.

Inkoppling av fiber är också beställt. Även om det kostar en del så känns det skönt att ha fiber rakt in i huset. Efter en kort diskussion med leverantören kommer inkoppling ske i närtid. Vi kommer använda fiber för både tv, data och telefoni. Vi har förberett med tråd i hela huset men det kommer ändå krävas lite justering om vi skall placera noden där vi vill ha den.

I området i övrigt händer det mycket just nu. Flera hus är på väg upp och några skall snart levereras. Det är skoj att få vara med om den totala förändring som sker av hela området, inte bara vårt eget projekt. Nu är det endast drygt en vecka till den stora dagen D, det känns lite overkligt.

Ett nytt hus mitt över vägen har anlänt.


Ytterligare två på höjden som byggs i rask takt och ytterligare ett som snart får grund.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar