torsdag 31 maj 2012

Fokus på kvällssol.

Den lilla tid som blir över på kvällarna och någon stund på helgen fokuseras på att få grundstommen till verandan klar. Under vecka 24 blir det åka av då jag har tagit semester en vecka och Micke kommer hit och hjälper till. Vi får se vad två man hinner med under nio dagar. Mycket är förstås att förbereda så att vi slipper lägga tid på massa onödigt. Alla balkar till veranadan är nu hyvlade och majoriteten är frästa och slipade. De blev riktigt stabila och snygga. Bilder lär komma vid resning av verandan. Bärlinan till verandan är invägd och injusterad. Målsättning är att hinna grundmåla pelarna och såga till de i rätt längder. Det blir en en del räknande för att få till lutning på balkongtaket och övriga verandataket, speciellt då dessa kommer ha olika lutningar. Kul att få väcka liv i lite gamla mattekunskaper i Tangens-beräkning. Det är bra att det även finns beräkningshjälp för dimensionering av konstruktionen på nätet. Spännande att se om teorin stämmer med verkligheten. Målsättningen är tydlig för hela familjen. Vi vill kunna njuta av en middag och kvällsfika i kvällsolen på balkongen innan sommaren är slut.

När det gäller området i övrigt verkar vårvädret satt fart på tomtförsäljningen. 21 tomter skall tydligen vara sålda och granntomten till oss har nu fått en ägare. Tydligen skall det byggas ett passivhus på denna tomt. Spännande att se vilka vi får som grannar på den södra sidan och hur detta hus kommer se ut.



Området sett uppifrån den stora kullen. Ett bra utflyktsmål som medger sikt till Globen och Kaknästornert vid bra väder. Ännu finns det plats för lite fler hus.


Studsmattan nyttjas. Det blir bättre när det blir gräs ända fram. Funderingarna har redan väckts vad vi gör med hålet när man tröttnat på studsmattan.


Gungställningen får bekänna färg.


Ytterligare en grund som är klar i avvaktan på husstomme. Det är spännande att se vad det blir för hus då detaljplanen medger ganska fria val möjlighet att blomma ut.


Och en till grund under uppförande.



Efter mycket letande hittade vi till slut ett nytt köksbord och stolar i den stil som vi ville ha. De gamla stolarna hade gjort sitt.


Rejäl köksö gör sig bäst med mycket gäster. Malin stolt över sina hemmagjorda cupcakes. Alma assisterade bra.

1 kommentar:

  1. Hej
    Snyggt hus,
    Vad har ni för dimension på stolparna på verandan?
    Med vänlig hälsning, Johan

    SvaraRadera