tisdag 28 juni 2011

Dagen D och vilken värme....

Efter 14 timmar i konstant stekande sol är jag ganska sliten efter dagens gjutning. Killarna som skulle gjuta anlände redan 06:30 så det blev en tidig morgon. Man skall aldrig klaga på sol om man bor i Sverige men jag lyckades tydligen pricka in årets varmaste dag för gjtuning. Lite orolig då jag såg mig själv stå och vattna natten lång.

Nåväl allt gick som planerat. Killarna anlände i tid och jobbade på bra. Efter en och en halv timme var all betong ute i såväl garage som hus. Pumpbil användes vilket underlättade avsevärt samt att betongbilarna anlände i tid innan betong hann bränna. Efter gjutningen glättades ytan ett antal gånger med sk helikopter och ytan blev kanon, näst inpå spegelblank. Totalt gick det åt 23 kubikmeter betong, vilket var 4 mindre än beräknat.

Utmaningen blev i garaget och då i synnerhet gjutningen för saxlyften. Här var det små marginaler med att få bort formen innan golvet hunnit bränna samtidigt som vi inte fick ta formen för tidigt med risk för att kanterna inte höll. Vi lyckades ganska bra trots allt.

Därefter vattandes det kontinuerligt och jag insåg att räddningen blev att lägga ut presenning och plast för att minska avdunstning. Vi vattnade fram till klockan åtta vilket kändes bra då solen var på väg ner.

Det känns skönt att ha kommit så här långt och den svåraste biten att kalkyera i ett husbygge är nu i mål. Det blev bra mycket billigare än om vi skulle tagit in en firma som hade gjort hela grunden, så till alla er som kämpar på själva, ge inte upp ni fixar det. Det krävs dock en bra respektive som kämpar lika mycket med allt annat vid sidan om......

Betongbil och pump har anlänt.


Steg ett blev att lägga golvet för saxlyften för att detta skulle hinna bränna lite formen kom på plats.


Därefter huset.


Smidigt med pumpbil med bra räckvidd.




Fin yta efter slodan.


Formen för saxlyften på plats.


Gättning med hjälp av sk helikopter.


Och sen vattning, vilken yta det blev.


Formen för saxlyften bortagen.


Malin hjälper till att vattna i värmen trots cirka två veckor till plannerat nedsläpp.


Saxlyften blev istället en pool. Våra trevliga grannar på besök efter att vi intagit en pizza i deras fina husvagn med AC..

2 kommentarer:

  1. Då är det snart dags för FASADEN. Vad skall ni ha för någon????????? Vi kan nog hjälpa er , om ni vill!!

    SvaraRadera
  2. Det lutar åt enkelfaspanel, 160 mm. Vi tar gärna emot hjälp. Anonym?

    /Henrik

    SvaraRadera