måndag 31 oktober 2011

Halvmånefönster eller inte?

Dagen har fokuserat på rördargning till badrum och montering av toalett. Detta för att vi skall kunna börja med tätskicket m.m på badrummet samtidigt som vi drar el kommande vecka. All rördragning står jag själv för, något som många förstås avråder ifrån. Inte för att jag är någon utbildad VVS:are men jag tycker ändå att det är möjligt om man tror på sig själv, tar det lugnt, använder lite sunt förnuft och dessutom tar hjälp av de monteringsanvisningar som finns samt frågar experter vid behov. VVS-kostnaden är förhållandevis stor vid nybygge och kan man göra en del själv finns här en del att hämta även om materialet i sig är dyrt. Det hade sannolikt inte blivit golvvärme på övre plan om vi inte gjort det själva.

Vi står desstuom för ett val hurvidare vi skall ha halvmånefönster eller inte på husets fram- och bakisda i enlighet med ritningen ovan. Fönsterna är levererade och ligger klara för montering men vi är lite osäkra om det påverkar utseendet positivt då alla andra fönster i övrigt har räta vinklar. På gaveln tror vi dock att det kommer bli fint och även på framsidan till garaget. Gavelspetsen kan monteras när tid medges men om vi skall ha halvmånefönster på framsidan och baksidan bör de monteras snart. Synpunkter mottages tacksamt.

Detta vackra New England hus har kombinerat halvmånefönster. Mycket fina detaljer i övrigt runt staket m.m. Här finns en del insperation att hämta till kommande balkong och veranda.

4 kommentarer:

  1. Nej tycker jag! Kram Cecilia

    SvaraRadera
  2. Tack för era synpunkter. Det är inte lätt. Vi får väl provskissa och se så att fodren inte blir för nära pardörren där uppe. Detta då takstolarna i ryggåstaket inte blev så höga som vi trott

    SvaraRadera
  3. Jag tycker halvmånefönster är jättefint! Barbro

    SvaraRadera