lördag 29 oktober 2011

Köket beställt!

Sista arbetsdagen på huset fortsatte på övre plan. Väggarna i hallen/allrummet är nu klädda med OSB och gips på ena sidan. Innerväggar för vårat och Wilhems sovrum är uppe och även gipsade på ena sidan. Dessutom hann vi med att göra lite VVS och få upp avloppet till badrummet på övre plan. Nu återstår det lite rör till tappvattnet. När vi ligger lite på framkant som vi gör just nu är det svåra att veta hur tänkt planlösa badrummet, då vi av naturliga själ prioriterat ned detta. Det gäller att göra så flexibel rördragning så att vi hinner ikapp med vår plan av hur badrummet skall bli. Vi längtar dock redan nu tills bastun ångar på, speciellt när det som nu går mot kallare och mörkare tider. Dagen har till stora delar spenderats på Ikea för att slutföra beställningen och ritningen på köket. Ett kort stopp genomfördes också för att reka tapeter till nedre plan. Det känns som det går framåt. Det känns overkligt att det enligt planen bara återstår drygt två månader tills inflyttning av vårt drömprojekt som startade för c:a ett år sedan. Hoppas planen håller in i kaklet.

Wilhelms rum har fått fyra väggar och är klart för eldragning.


Allrummet uppe har fått OSB och gips.


Avloppet har nått badrummet på övre plan. Dags att gå upp med avlutningen på taket.


Och så lite verktygsporr. Som medlem fick man 50% på ett verktyg på K-rauta vilket innebar att vi var "tvungna" att handla ett verktyg vardera. Jag passade på att köpa Makitas 18v skruvdragare och Micke köpte en spikpistol.

Köksansvarig håller även sin tidsplan vad gäller köket och nu är köket beställt. Det levereras en dag efter att målarna åker hem så här finns det inte mycket utrymme för friktioner. Det var harit mycket turer kring köket och vi har verkligen försökt tänka igenom det mesta. Det blev en liten blandning mellen Ikea Ståt och Lidingö då vi givetvis inte kunde hålla oss til en serie ;). Dessutom blir det annan kyl och frys då det inte fanns svart i urvalet. Det känns lyxigt med två varmluftsugnar. Nu kan produktionen av bullar dubbleras. Det kommer tillkomma en del hyllor till vänster om fönstret som inte gick att få in i programmet tyvärr.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar