fredag 7 oktober 2011

Rollfördelning på bygget.

Dagen startade med punktering på E 18 på väg ut till Vallentuna. Efter ett snabbt depåstopp och med hjälp av reservhjul lyckades vi ta oss till bygget. I övrigt har de sista dagarna bjudit på varierande väder vilket har gjort att vi försökt måla vid varje givet tillfälle. Planen har hela tiden varit att försökt få målat den delen på huset som kräver ställning. Detta för att slippa bygga ställning i onödan. Det känns dock som vi ligger i  fas mycket tack vare intensivt jobb av Micke, pappa Erik och Bossse.

Inom produktion kan man antingen använda sig av typiska roller där vissa personer gör samma saker för att få rutin och därmed effektivitet. Å andra sidan kan detta vara understimulernade på sikt för individen. Vi kör på klasssikt rollförelning men jag tror dock inte att vi hinner bli understimulerad på den korta tid, möjligtvis trötta.

Micke spikar panel så hammaren och spikpikkan glöder, gipsar och bygger ställning. Pappa Erik är chef över sågen och målar när tillfälle ges och vid sämre väder isolerar han invändigt. Bosse är foderspecialist samt målar och stödjer ställningsbyggande. Undertecknad tillverkar fönsterbleck och stuprör, bygger ställning och målar vid behov.  Dock är det ont om tid för utvärdering och APT så om någon annan modell varit bättre lär vi aldrig få veta. Då vi hunnit med att spika panel på mer än halva huset tycker vi det går
kanonbra och vi är nöjda. Gaveln mot norr har nu även fått gips och panel och därmed är huset mindre väderkänsligt. Dock är det först när alla foder är på plats som huset är helt vädertätt.


Dagen startade med punka på värstingjettan. Vem kom på iden med dessa fantastiska reservhjul.


Gavelspetsen mot norr gipsad, panelad och målad.


Första stupröret på plats.


New Englandstilen börjar ta form. Lite målning på framsidan återstår. Om ni undrar varför panel ser konstig ut på mitten så är det bärlina för kommande balkong och verandan.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar