måndag 25 juli 2011

3 veckor kvar till stomresning.

Första tiden med vårt nya underbara tillskott i famlijen har fungerat bra och som tur är har vi inte behövt lägga så mycket tanke på huset även om det börjar pirra lite inför att det påbörjas stomresning den 15 aug. Ett och annat mail måste förstås besvaras men annars känns det som att läget är under kontroll. Det i säg är en konstig känsla då man ístället funderar på vad det då är vi missat. Virket inklusive bjälklag, takstolar och fönster är beställt och skall levereras under vecka 32. I detta läge är kontroll bättre än tillit med tanke på att snickarna kommer veckan efter. Tråkigt om de skulle stå utan virke. Fönster kommer att anländan något senare så att de kan monteras mer eller mindre omgående vid leverans.

Efter tips återigen från Ted har vi beställt prov på två olika takpannor (betongpannor) för att avgöra vilken ytbehandling som blir snyggast.  För att passa till New englandstilen får det bli svarta pannor. Det hade givetvis varit snyggt med falsat plåttak men för oss är inte försvarbart ur ett kostnadsperspektiv även om det är grymt fint. När det gäller takpannor så är det väl inte någon raketforskning och utveckling som skett här de senaste decenniumet men trots det har Bender nu kommit men en ny typ av panna/ytbehandling som är något blankare än den vanliga.  Personligen tycker jag inte glaserade pannor passar så förhoppningsvis är den nya pannan inte så blank att den känns "för" glaserad. Det skall bli spännande att se proverna.


Vanlig ytbehandling - Bender

En ny typ av behandling - Bender Candor

Vad gäller planering av tomt och infart finns en del kvar att bestämma. Det är alltid kul med lite inspirationsbilder för att höja motivationen för oss själva och andra som jobbar för fullt med att förverkliga sitt drömhus. Huset nedan i klassisk New englandsstil tycker jag talar sitt eget språk. Jag är väl förvisso insnöad på New england men huset nedan är fantastiskt vackert och mäktigt. Fint med garage i samma höjd och stil som huset. Tyvärr medger inte detaljplanen denna garagehöjd hos oss. Däremot skulle det passa att låta infarten alt en gång från garaget ansluta in mot huset som det gör på detta huset då även vårt garage ligger i linje med huset. Det är ett intressant alternativ jämfört med att ha klassisk trätrall på verandan eller att man göra någon kombination. Huset i övrigt ger ju även bra tips på verandaräcke och passande belysning m.m.

Mäktig american porch med feta pelare!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar