fredag 15 juli 2011

Vad vore husbygget utan Blocket.

Med hjälp av Iphone och bevakning går det att göra fynd på blocket. Mitt nya stora intresse har blivit att hitta VVS prylar som annars tenderar att kosta en mindre förmögenhet. Det känns nästan som att det är motsvarande påslag som på slipsar. Efter att mejlat en kille som sålde golvvärmeplåtar på Blocket (plåtar för att fördela väme om man har golvvärme även i träbjälklag på plan 2), ringde han upp mig och sa att han hade plåtar som skulle räcka till hela vår övervåning. Vi bestämde oss för att göra en dagsutflykt till Nynänshamn för bad och hämta plåtar.

Väl på plats så hade jag missbedömt den volymen plåtarna skulle ta, vilket innebär att den havande där bak fick trängas med plåtar plus att vi spontant fick nyttja taket för att få hem sakerna. Här gällde det vara noga med surrning för att inte sprida plåtar över hela väg 73.

Killen som sålde sakerna hade precis avvecklat sin firma vilket gjorde att vi fick med oss lite extra saker för matning av tappvatten m.m som han tyckte vi behövde. Dessutom var han före detta officer med anknytning til Blekinge så det blev en pratstund om tips och ideer på VVS-installation växlat med gamla invasionsförsvarsdiskussioner.. Kanonbra kontakt som vi säkert kommer ta hjälp av.

Då är det i alla fall bestämt att det blir golvvärme även på övre plan. Trots överlass hann vi med en lite turism i Nynäshamn med lunch och glass i hamnen.

Härlig packning.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar